Pipehatt AS Nettbutikk
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Avis

Artikkel fra lokalavisen Telen ekstrabilag Mandag 8.4-2019

Det begynte med en pipehatt, nå er det full fyr i ordreboka:

Pipehatt AS med suksess

TILBEHØR: Nettbutikken Pipehatt AS har blitt stor på tilbehør til piper, stålpiper durekte gjennom tak og rehabilitering av gamle piper. Hans Bugge Andersen og Hanne Kjersti Bugge Robertsen gleder seg over utviklingen og ser gjerne at lokalsamfunnet også blir klar over at Pipehatt AS kan fikse gamle, åpne ildsteder som i dag er alt annet enn miljøvennlige.

TILBEHØR: Nettbutikken Pipehatt AS har blitt stor på tilbehør til piper, stålpiper durekte gjennom tak og rehabilitering av gamle piper. Hans Bugge Andersen og Hanne Kjersti Bugge Robertsen gleder seg over utviklingen og ser gjerne at lokalsamfunnet også blir klar over at Pipehatt AS kan fikse gamle, åpne ildsteder som i dag er alt annet enn miljøvennlige. Foto: Jens Marius Hammer

har utvidet: – Det som startet med en pipehatt, har utviklet seg til alt tenkelig tilbehør knyttet til piper, peiser og ovner.

rent utslipp: – Gamle, åpne ildsteder er miljøverstinger på linje med gamle ovner. Det er dessuten en smal sak å få ei stålpipe gjennom hytta på godkjent måte i dag. Stadig flere er opptatt av utslipp fra ovnene, sier Kjersti Bugge Robertsen og Hans Bugge Andersen i Pipehatt AS. Bildetekst

RENT UTSLIPP: – GAMLE, ÅPNE ILDSTEDER ER MILJØVERSTINGER PÅ LINJE MED GAMLE OVNER. DET ER DESSUTEN EN SMAL SAK Å FÅ EI STÅLPIPE GJENNOM HYTTA PÅ GODKJENT MÅTE I DAG. STADIG FLERE ER OPPTATT AV UTSLIPP FRA OVNENE, SIER KJERSTI BUGGE ROBERTSEN OG HANS BUGGE ANDERSEN I PIPEHATT AS. BILDETEKST

– Klart vi angriper hjemkommunen min. Planlagt hyttebygging i fjellet åpner muligheter.

Jens Marius Hammer

Hans Bugge Andersen er oppvokst i Sauland, moren var helse- og sosialsjef og nå er Hans opptatt av miljø i alt han gjør.

En suksess

Pipehatt AS sørger for peiskosen, stålpiper, renoverer gamle piper, erstatter gamle ovner og ildsteder til miljøets beste. De tre første månedene i år har vært «klondyke».

– Når det skal bygges 400 hytter de neste årene og vi snakker om 2500 hytter i kommunen allerede, er dette et interessant marked for oss. Branntilsyn innføres i alle hytter. En del lever nok i faresonen. Gamle åpne ildsteder kan veldig enkelt bli til gode varmekilder med rentbrennende innsats. Prislappen er fra 25.000 til 35. 000 avhengig av arbeidsmengden, sier Hans.

Rentbrennende slår an

– Nettbutikken Pipehatt AS merker at etterspørselen etter rentbrennende peisinnsatser og ovner øker også, sier Hans Bugge Andersen, som ser lyst på framtida. I 2017 var omsetningen på 1,6 millioner, i fjor stoppet den på 3,7 millioner og i 2019 går det så det nesten lukter svidd.

– Vi skal bygge opp bedriften slik at den har solid bærekraft og at veksten og utviklingen skal være sunn, sier Hanne Kjersti Bugge Robertsen. Ekteparet er likevel i et modus hvor de opplever en sterkt økende etterspørsel. I fjor ble det ansatt en lageransvarlig for å avhjelpe to hektiske måneder. Det har holdt seg og nå er de fortsatt tre. Det kan bli flere.

– Vi fikk en så stor pågang i september i fjor at vi faktisk måtte takke nei til ordre. Vi måtte håndtere kundemassen på en god måte. Misnøye er dårlig reklame. Derfor takket vi høflig nei, sier Hanne Kjersti

Sikrer gamle piper

– Vi opplever at det stadig kommer lokale entreprenører, murere og tømrere innom oss for å få tak i deler til pipeløp. Vi er i den situasjon at vi sitter på en del ukurante mål og dimensjoner fordi vi også henvender oss mot rehabilitering av piper slik at de blir forskriftsmessige. Gamle piper smuldrer opp i fuginga i teglsteinspiper og kan etter hvert bli brannfarlige. Det samme kan skje med rør i lecapiper etter noen år – og da handler det om få et stålrør ned i pipa som forebygger brann, sier Bugge Andersen.

– Og vi bruker alltid lokale håndverkere fra Notodden og Hjartdal til jobber vi skaffer oss i Buskerud, Oslo, Vestfold og Telemark. Det betyr at vår virksomhet gir arbeid til andre.

Vurderer lokalt utsalg

Den lille nettbedriften er i tenkeboksen for å satse videre. I løpet av ett til to år kan det være aktuelt å etablere et eget utsalg for pipetilbehør, peisinnsatser og ovner i gateplan i Notodden. Markedet for den type produkter er på dagsorden fordi det handler om miljøet. I Bergen blir det forbud mot ovner og ildsteder som ikke er rentbrennende. Miljøkravene kommer ellers i landet også. Med en rentbrennende ovn reduserer du partikkelutslippet med 80–90 prosent, sier Hans.

– Vi merker pågang fra mennesker som vil ha rentbrennende peisinnsatser i sine åpne ildsteder som jo har liten varmeeffekt og er helt uten partikkelrensing. De vil ha miljøsertifikater på ovnene, sier Hanne Kjersti.

 

Artikkel 26.Mars  2019 Telen

Køpte Heimil – kutt i bryllupsreisa

BRYLLUPSINNFALL: Hans Bugge Andersen og Hanne Kjersti Bugge Robertsen så lappen på døra da forretningen i Rauland var til salgs, kuttet i brykllupsreisa og kjøpte forretningen. Nå blir det ikke bare piper på kremmer-ekteparet.

BRYLLUPSINNFALL: Hans Bugge Andersen og Hanne Kjersti Bugge Robertsen så lappen på døra da forretningen i Rauland var til salgs, kuttet i brykllupsreisa og kjøpte forretningen. Nå blir det ikke bare piper på kremmer-ekteparet. Foto: Jens Marius Hammer

 Av 

Publisert:

Pipehatt AS kjøpte interiør-, gave- og møbelforretningen Heimil AS i Rauland. Nå skal det satses både i hyttebygda og på nettet.

Det er Hans Bugge Andersen og Hanne Kjersti Bugge Robertsen som står bak Notodden-bedriften Pipehatt AS. Like før de giftet seg, fikk planene om hvetebrødsdager en rask kursendring.

– Dette er en spennende og faktisk et innfall. Vi kom til forretningen og så en lapp på døra at den var til salgs. De som hadde drevet, ønsker å gi seg. Vi ble der og da enige om at dette var fristende, men det førte til kutt i bryllupsreisa, ler Hans Bugge Andersen og titter bort på kona. De to eier Pipehatt AS som igjen eier Heimli AS 100 prosent.

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke