Norges Nettbutikk for Peis&Pipe
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Norges Nettbutikk for Peis & Pipe

Pipehatt

 

Hvorfor montere pipehatt?

Vi mener alle med bolig eller hytte har mye igjen for å montere pipehatt.

Pipehatten er selve "kronen på verket". 

.

 

 

I tillegg til å gi din bolig et riktig uttrykk og bidra til verdiøkning,  har den også en del ikke helt uvesentlige funksjoner som er verdt å merke seg.

Pipehatten representerer vedlikehold i seg selv. Vannet dreneres bort og forvitringen reduseres betraktelig. En ubeskyttet pipe, kan slippe inn mer enn 500 liter vann per år  - eller ca en 20 liters vannbøtte hver 10. dag. Over tid vil dette på flere måter sette sitt preg på boligen. Mangler og feil vil oppstå, som gjerne blir kostbart å utbedre.

 Konsekvens av å ikke beskytte pipen?

 Når vind, regn, kulde,varme og fukt får fritt spillerom på en ubeskyttet pipe, vil forvitringen av pipen bli betydelig over kort tid.  Denne vil da forvitres raskt (løse fuger og sprekkdannelser) og  kan også gi fuktskader i husets loft, etasjeskiller og kjeller.  Fyringsforbud kan påregnes når skader på skorsteinen oppdages. Disse må da utbedres før et eventuelt fyringsforbud kan oppheve.

Her vises et bilde av hvordan er frostsprengt Teglsteinspipe kan se ut. 

  

Skadet Lecapipe:

 

 Litt kort om Piperehabilitering:

En pipehatt er en god løsning ,men husk at den ikke kan erstatte en ødelagt pipe. Er det mangler ved pipen , eller at man av andre årsaker har mangler ved skorstein/fyringsanlegg kan piperehabilitering være et meget godt tiltak. En rehabilitering kan oppgradere skorsteinen til en 3 sjikts skorstein ved valg av ventilert løsning. Oppgraderes pipen kan man feks kle inn 2 sider av skorstein med brennbart materiale, som kan være praktisk dersom man ønsker å endre på planløsningen i boligen. Piperehabilitering øker brannsikkerheten og gir ildstedet bedre trekk når den utføres korrekt.  

Se mer om piperehabilitering? trykk her

En pipehatt eliminerer forvitringen, og pipen holdes tørr og funksjonibel i år etter år. 

De fleste pipehatter har som regel en fellesfunksjon, at det skal minimeres nedslipp av vann i pipen.

Våre pipehatter er konstruert slik på alle måter at vannet skal ledes bort. For eksempel har våre egenproduserte pipehatter med bue dryppkant på utsiden av pipehatten, slik at vannet drypper ned på taket i stedet for å følge pipens utside. Dette minsker slitasje og gjør det hele mer vedlikeholdsfritt. Mot pipeløp etableres alltid en kant som hindrer vannet å renne ned i pipen.

Som vist på bilde under her:                              ..og Drypp-kant:

 

  

 

 En Selvjusterende Pipehatt..

  Vi forhandler selvjusterende pipehatter. (Dragon og Twister modellene) Disse er meget effektive hvis man opplever nedslag ved bestemte vindretninger, generell røykutslag ved fyring, eller dårlig trekk til ildstedet.  

De selvjusterende pipehattene er nylig testet og parametere viser at patenten fungerer utmerket. Dette utpeker disse pipehattene til en vinner når det gjelder å generere bedre pipetrekk.

  

 

Kontakt oss gjerne på :  mail@pipehatt.com   - for mer informasjon.

 

Trykk ENTER for å søke