Pipehatt Nettbutikk
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Pipehatt

 

Hvorfor montere pipehatt?

Vi mener alle med bolig / hytte har igjen for å montere pipehatt.

Pipehatten er selve "kronen på verket". 

.

 

 

I tillegg til å gi din bolig et riktig uttrykk og bidra til verdiøkning,  har den også en del ikke helt uvesentlige funksjoner som er verdt å merke seg.

Pipehatten representerer vedlikehold i seg selv. Vannet dreneres bort og forvitringen reduseres betraktelig. En ubeskyttet pipe, kan slippe inn mer enn 500 liter vann per år  - eller ca en 20 liters vannbøtte hver 10. dag. Over tid vil dette på flere måter sette sitt preg på boligen. Mangler og feil vil oppstå, som gjerne blir kostbart å utbedre.

 Konsekvens av å ikke beskytte pipen?

 Når vind, regn, kulde,varme og fukt får fritt spillerom på en ubeskyttet pipe, vil forvitringen av pipen bli betydelig over kort tid.  Denne vil da forvitres raskt (løse fuger og sprekkdannelser) og  kan også gi fuktskader i husets loft, etasjeskiller og kjeller.  Fyringsforbud kan påregnes når skader på skorsteinen oppdages. Disse må da utbedres før et eventuelt fyringsforbud kan oppheve.

Her vises et bilde av hvordan er frostsprengt Teglsteinspipe kan se ut. 

  

Skadet Lecapipe:

 

  Piperehabilitering...

Unngå piperehabilitering om du kan.  Dette er kostbart og man kan bli økonomisk belastet av dette. Man bør selvsagt forebygge det man kan for å unngå kostbare piperehabiliteringer før det er for sent. En pipehatt er en god løsning ,men husk at den ikke kan erstatte en ødelagt pipe. Pipehatten må derfor komme på på plass før skade inntreffer.

En pipehatt eliminerer forvitringen, og pipen holdes tørr og funksjonibel i år etter år. 

 

De fleste pipehatter har som regel en fellesfunksjon, at det skal minimeres nedslipp av vann i pipen.

Våre pipehatter er konstruert slik på alle måter at vannet skal ledes bort. For eksempel har våre egenproduserte pipehatter med bue dryppkant på utsiden av pipehatten, slik at vannet drypper ned på taket i stedet for å følge pipens utside. Dette minsker slitasje og gjør det hele mer vedlikeholdsfritt. Mot pipeløp etableres alltid en kant som hindrer vannet å renne ned i pipen.

Som vist på bilde under her:                              ..og Drypp-kant:

 

  

 

 En Selvjusterende Pipehatt..

  Vi forhandler selvjusterende pipehatter. (Dragon og Twister modellene) Disse er meget effektive hvis man opplever nedslag ved bestemte vindretninger, generell røykutslag ved fyring, eller dårlig trekk til ildstedet.  

De selvjusterende pipehattene er nylig testet og parametere viser at patenten fungerer utmerket. Dette utpeker disse pipehattene til en vinner når det gjelder å generere bedre pipetrekk.

  

 

Kontakt oss gjerne på :  mail@pipehatt.com   - for mer informasjon.

 

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke