Pipehatt AS Nettbutikk
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Montering

Vi presenterer en vei å gå for å skifte ut ildstedet.

(TIPS:Vi har linket inn produktene i Nettbutikken på tekst med blå farge.)

Virker prosjektet stort og "uoverkommelig"? Ikke sikkert så ille som man tror. Vi tar deg gjennom en jobb skritt for skritt. Mye av dette her er fort gjort. Med det rette utstyret sparer man masse tid og får gjort jobben ordentlig.

Vi er alltid opptatt av å levere riktig utstyr til kunden, slik at jobben blir korrekt utført, uten unødige arbeidsopphold. Med noen arbeidsøkter per dag kan man på 2-3 dager gjøre store forandringer med ildstedet. 

Her beskriver vi i bildeserie utskiftning av en stor murpeis der vi etablerer et mer moderne ildsted.  

 

 Peisen rives "bit for bit" og vi klargjør for nytt ildsted.

 

Pass på at ved riving av peiser støver man fort ned rom som er åpent til ildstedet. Bruk Støvmaske og lukk dører. Vask tilstøtende gulv og overflater gjentatte ganger i etterkant for å få bort støv. I noen tilfeller må det "bygges" et rom i plast for å hindre støvskader. 

 

Peisen fjernes. Brannmuren til høyre for pipen fjernes. Vi ønsker å bygge en ny brannmur helt opp til taket for å skape en mer helhetlig inntrykk. Vi ønsker ikke å bygge brannmur i leca. Dette er tungvint i forhold til å benytte brannmursplater. (Se under)

Brannmuren rives. Og panel over tidligere brannmur fjernes. 

 

Her ønsker vi å mure igjen hullet for tidligere røykrør.  Peisen hadde et "stort" firkantet rør slik de eldre Jøtul peisinnsatser hadde. Skaden på foringsrøret i lecapipen ble utbedret ved at man murte inn et tilpasset foringsrør for leca pipe i dette tilfellet. Hadde dette vært et rundt hull etter røykrør / røykrørsinnføring, ville det vært enklere å få utbedret dette med et pipelokk for rund pipe. Vi benyttet ildfast mørtel på tube 600gram til fugepistol, som er en nødvendighet for å komme til med mørtel på utfordrende steder, særlig i dette tilfellet da det ble en del muring et godt stykke inne i pipen.  Mørtelen er meget god å arbeide med og har perfekt tykkkelse på mørtelmassen. 

 

Når man har murt igjen foringsrøret (evt murt på plass pipelokket) ordentlig kan man tette det hele med mursetin / leca og mure igjen.

Vi benytter  Ildfast Mørtel på tube også her. Se bilde under. 

Vi har gjort et omriss av hvor det nye pipehullet skal etableres.

Har man tilgang til et kjerneor er dette å foretrekke, men OBS dette kan støve mye. Her er det benyttet metoden med bor av mange hull som fungerer fint på leca da dette er et lett materiale å bore i. Viktig å ha et langt og egnet murbor. 

 

 Hullet til røkrøet og brannmuren gjøres her i paralellt løp. Ny brannmur er under oppføring. Med Skamol brannmursplater Scamotec 225 går dette raskt og greitt å få på plass. Her ble det bygget brannmur og flislagt samme dag! Platene skrues til vegg. Limes sammen med Skamotec lim, også dette på tube til fugepistol. 

Utenpå brannmursplatene skal det benyttes primer. Dette påsmøres med en stor kost.  Luftespalte ble laget i dette tilfellet , men er i prinsippet ikke nødvendig. I dette tilfellet er det laget spalte pga skiferens størrelse og for å sørge for avretting av overflate for skifer som skal legges utenpå.  

 Primer legges på pipe og brannmur. 

Brannmuren er ferdig. Flislegging kan nå begynne. Vi venter med røykrørsinnføringen til flisleggingen er ferdig grnnet tørketid osv. (Kan gjerne ta denne monteringen først.)

 

 

 Det begynner ta form  og brannmuren er snart klar. Her ble det benyttet fliskryss på 3 mm. Det var ønskelig å skape en helhetlig overflate derfor velger vi mørke fuger i etterkant ,og med liten avstand mellom flisene håper vi å skape et helhetlig inntrykk av ildstedet og skiferen som bakgrunn. Ønsker ikke lys fuge, da vi tror det kan bli litt for dominant her. 

 

 

 Skifer flisene som her er benyttet er 60 x 30 cm 

Når flisene er lagt ferdig på pipen, og flislim har tørket,  innstalleres røykrørsinnføringen.

Bruk godt lys og ildfast mørtel

 

 

Leca Røykrørsinnføring for Ø 200 innerkjerne.  Innføring for Ø 150mm rør. Alle pakninger man trenger følger selvsagt med dette settet fra Pipehatt AS. 

 

Når røykrørsinnføringen er tørket og fastmontert fuger vi rundt åpningen slik at det blir et helhetlig og pent uttrykk. (Legger pyntering på utsiden)

Her er resultatet peisen er ferdig montert. 

Vi benyttet her en underlagsplate i glass dråpeformet slik at den passer i hjørnet. 

Peisrøret er et Ø 150mm Buet med luke D45 x H70 cm som vi alltid har til gunstig pris i Nettbutikken. 

Vi trengte også å skjøte på et Ø150mm rettrør 20cm fra pipen og rett ut til det buede røret. Dette pga denne ovnenes noe brede fasong. 

Vi benyttet en pyntering for Ø 150mm peisrør. Ordinær type.

(Blir det stor "skade" på området rundt røkrøret har vi Pyntering med 10 cm bred ring i Nettbutikken). 

Vedkurv "minni" på bildet er utgått fra vårt sotement , se noen av våre populære vedkurver her for å pynte opp rundt ildstedet. 

Til sist et par SMARTFAN på toppen  gir en fantastisk varmeuteksling, og styrer varmen akkurat dit man måtte ønske. 

Lykke til med oppgradering av ildstedet.

Spør oss gjerne om råd hvis du lurer på hva du trenger! 

 

 

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke